28.03.2024

Хлопчик з Луцька Володимир Каліш став рекордсменом «Книги рекордів України»

7-и річний лучанин Володимир Каліш став рекордсменом національного проекту «Книга рекордів України», як «Наймолодший в Україні модератор зустрічей з дитячими письменниками і дитячий волонтер у літературній діяльності з популяризації прочитаних книг».

Обдарований і креативний хлопчик отримав диплом від експерта «Книги рекордів України», офіційного представника на Волині, заслуженого діяча мистецтв України Віталія Іваницького, що засвідчує всеукраїнське досягнення учня 2-го А класу луцької гімназії №14 імені Василя Сухомлинського.

Нагородження відбулося у луцькій книгарні «Є», під час презентації книги письменниці Галини Вдовиченко «Котохатка», де Володя Каліш впевнено виступав модератором зустрічі у форматі питання – відповідь.

Наймолодший модератор в Україні і рекордсмен, багато читає, вміє змістовно переказати прочитане. Він три роки  успішно веде youtube канал, де ділиться відгуками про прочитані дитячі книги, разом із мамою записав близько 200 їх оглядів. Відвідує презентації дитячих авторів у Луцьку, неодноразово розповідав про книги широкій аудиторії: у своєму класі, на Літературній кав`ярні з учителями гімназії, де навчається, у Волинській обласній бібліотеці для дітей.

Володимир Каліш у 2018 був відвідувачем, а у 2019 – наймолодшим волонтером літературного фестивалю Фронтера в Луцьку. Модерував зустріч письменика Івана Андрусяка з дітьми у Волинській обласній дитячій бібліотеці та інші цікаві зустрічі з відомими творчими особистостями.

Як сказали батьки хлопчика Наталя і Богдан Каліши: «Високе і відповідальне визнання «Книгою рекордів України» досягнення їхнього сина, цей рекорд, стане ще більш вагомішим стимулом для саморозвитку Володі у виявленні читацьких смаків, а безпосереднє спілкування з авторами — письменниками, поетами, публіцистами і блогерами, людьми, які своїми талантом і творчістю творять великі й маленькі світи, будуть правильно формувати його майбутнє життя, спонукати до читання книг змалку інших дітей, коли закладаються основоположні підвалини особистості маленької Людини».

%d bloggers like this: