28.03.2024

Покровська ОТГ встановила рекорд України: найдовший тин в Україні

Під час проведення фестивалю «Fest-party у селянській хаті» у Покровській ОТГ встановили новий рекорд України. На центральній площі Покровського було встановлено рекордний для України плетений декоративний тин із природного матеріалу – лози, верби та топол.

Такий тин є одним із напрямків ландшафтного дизайну і садової архітектури. Являє собою горизонтальну секційну легку природну огороду, сплетену із безлічі тонких прутиків лози.

Висота тину 70 см, довжиною 150 метрів із 400 штук стовпців. Сплетений руками працьовитих жителів Покровської ОТГ. Тин оздоблений декоративно-ужитковими виробами, квітами та різнотрав’ям, що притаманні сільському краю. Це глечики, горщики, соняхи, колосся пшениці та ін.

Експерт Національного проекту «Книга рекордів України» Юлія Бичай здійснила відповідні заміри та оголосила про встановлення нового рекорду України. Дипломом Книги рекордів України нагороджено Покровську об’єднану територіальну громаду Дніпропетровської області на чолі з Покровським селищним головою Світланою Спажевою.

%d bloggers like this: