28.03.2024

14-річний хлопчик з Луцька побив рекорд Роналду і Мессі

На Волині, в селі Боратин Луцького району, 25 серпня 2018 року під час проведення Першого фестивалю культури і спорту «Боратинська Перлина» було встановлено рекорд України з підбивання м’яча (чеканка) 14-річним юнаком Олександром Омельчуком на максимальну кількість разів.

Обдарований юний футболіст у присутності численних глядачів, засобів масової інформації встановив рекорд – за майже 37 хвилин набив м’яч двома ногами (чеканка) – 4161 разів, що перевершив рекорди таких відомих світових футбольних зірок як Марадона – 1851 разів, Неймар – 2123 разів, Роналду – 2911 разів, Мессі – 3168 разів.

Офіційний представник Національного проекту «Книга рекордів України» у Волинській області, заслужений діяч мистецтв України Віталій Іваницький зафіксував цей рекорд і вручив Олександру Омельчуку диплом-сертифікат, який засвідчує унікальний рекорд в українській державі.

Від імені Боратинської територіальної громади сільській голова Сергій Яручик вручив Олександру Омельчуку цінний дарунок та побажав юному рекордсмену нових рекордів у подальшій спортивній кар’єрі.

Віталій Іваницький зазначив, що у місті Луцьку відкрито Представництво Національного проекту «Книга рекордів України» і організації, установи, приватні структури, талановиті та обдаровані особи можуть звертатися щодо фіксації цікавих і оригінальних рекордів за ради популяризації краю і України.

%d bloggers like this: