28.03.2024

Криворізкий дизельний тролейбус увійшов до Книги рекордів України

Український тролейбус із Кривого Рогу встановив національний рекорд, подолавши шлях у 1200 кілометрів.

Дизельний транспорт проїхав від Кривого Рогу до Житомира, а потім у зворотній бік по тому ж маршруту через столицю. У дорозі тролейбус був три дні.

О другій годині дня на площі Молодіжній, біля козака Рога, відбулася зустріч з представниками Книги рекордів України, на якій меру міста вручили диплом, що підтверджує факт реєстрації досягнення криворізьких транспортників як рекорду в категорії “Вперше, технології”.

“Перший і найдовший в Україні пробіг тролейбусу на автономному ході з використанням дизель-генераторної установки. Маршрут пробігу: Кривий Ріг – Житомир – Кривий Ріг. Старт відбувся 04.09, фініш – 07.09.2017 року. Цей тролейбус подолав дистанцію 1200 кілометрів”, – констатував представник Національного проекту “Книга рекордів  України” Ігор Підчібій.

Сам же “Рогатий” має дизельний двигун та є гібридною моделлю, яка може їздити у місцях, де немає ліній електропередач.

За свою першу і рекордну подорож тролейбус жодного разу не зламався, а лише дивував водіїв на дорозі. Одного разу його навіть зупинили поліцейські за відсутність державних номерів. Але не оштрафували, адже електротранспорт може їздити без номерних знаків.

%d bloggers like this: