29.03.2024

У Києві діти з аутизмом встановили рекорд України

18 травня в столиці України діти з аутизмом встановили незвичний рекорд України – наймасовіше спільне та одночасне виготовлення безглютенових тортилій протягом одного дня. Ініціаторами рекорду виступили компанія «VERONIKA Gleten Free 100%» та ГК «Вельд».

Новий рекорд України зафіксовано експертами національного проекту «Книга рекордів України» у категорії «Масові заходи, благодійність». Загальна кількість учасників рекорду – 1250 дітей.

Технологія приготування тортилій складалася з замісу тіста без глютену, без лактози, без казеїну, без яєць, без цукру, без дріжджів і розпушувачів, розкочування і випікання тортилій. На вибір і в залежності від дієти і смакових переваг кожна тортилья була наповнена начинкою і радісно поласована дитиною-учасником. Рецептура тортилій була розроблена для встановлення рекорду.

Захід проходив за підтримки Асоціації дитячих алергологів України, Київського центру громадського здоров’я, а також за участю громадських організацій: БО «Покоління», Асоціація батьків дітей з аутизмом.

%d bloggers like this: