28.03.2024

У Києві розгорнули національний прапор довжиною більше одного кілометра

22 січня 2018 року в День Соборності України, уздовж Хрещатика і Майдану Незалежності в Києві розгорнули найдовший прапор України, який створювався скарбниками з усіх регіонів країни в рамках Всеукраїнської акції «Об’єднаємо Україну!».

Розпочалася акція до 26-ї річниці незалежності України та Дня Державного Прапора України на сході нашої країни – в Станиці Луганській, куди 23 серпня 2017 р. Тетяна Слюз привезла жовто-блакитне полотно з написом «Державна казначейська служба України», до якого казначеї Луганщини, а згодом Донеччини пришили свої частини прапорів. З серпня 2017 року до січня 2018 р. це полотнище передавалося казначеями України з області в область, з регіону в регіон доповнюючи прапорами територіальних одиниць, які казначеї пришивали вручну. У підсумку прапор в довжину досяг більш як 1 кілометр.

Участь в акції, організованій Державною казначейською службою, взяли близько 700 співробітників центрального і регіональних управлінь цієї служби. Працівники казначейства розгортали прапор по тротуарній частині з двох сторін вул. Хрещатик – з Європейської площі і з боку Бессарабської площі, і з’єдналися на Майдані Незалежності.

Як зазначила голова Державної казначейської служби Тетяна Слюз, нинішнє розгортання прапора стало завершенням Всеукраїнської акції «Об’єднаємо Україну!»:

«Саме цей прапор воєдино ми сьогодні представили Україні. Він символізує згуртованість, патріотизм, віру в те, що територіальна цілісність нашої держави найближчим часом стане реальністю для України, а ті вороги, які напали на нашу державу, повинні знати й запам’ятати, що територіальна цілісність нашої держави, яка скраплена кров’ю наших героїв, незламна і нероздільна”, – підкреслила Слюз.

Вона наголосила, що розгортанням національного прапора-гіганта було продемонстровано, що Україна – єдина і неподільна, адже до його складу увійшли й прапори територіальних управлінь Держказначейської служби АР Крим та Донецької і Луганської областей.

У свою чергу представник Книги рекордів України Олег Іваненко зазначив, що прапор, розгорнутий казначеями на Хрещатику, зафіксований як рекорд України. Загальна довжина прапора становила 1 км 59 м 95 см.

%d bloggers like this: