28.03.2024

Параолімпієць-рекордсмен Олег Іваненко за дві доби підкорив три найвищі вершини України

Паралімпієць-рекордсмен із Броварів, Олег Іваненко, який нещодавно став володарем феноменального досягнення з триатлону Ironman («Залізна людина»), встановив новий не менш грандіозний рекорд України. Олег став першою в Україні людиною з першою групою інвалідності, яка протягом двох діб підкорила три найвищі вершини України. Досягнення рекордсмена – підкорення Говерли (2061 м.), Піп Івана (2028 м.) та г. Брескул (1911 м.).

Долати підйоми рекордсменові допомагали важкоатлети з закарпатського міста Виноградів. Також разом з Олегом були і його друзі, і 62-річний батько. Гуртом вони встановили рекорд зі швидкісного підйому на Говерлу.

Володар титулу «Залізна людина» Олег Іваненко довів, що на шляху до найвищої точки України немає жодних перешкод. Більшу частину свого життя він змушений їздити на інвалідному візку, але веде активне життя і встановлює рекорди з витривалості. Олег говорить: «Якщо хтось собі думає, що хтось щось не може, хай дивиться, переймається, заряджається енергією – і покорює свої вершини».

За словами рекордсмена, нове досягнення присвячено черговій річниці Незалежності України:

«Основна мета нашого походу – популяризація активного способу життя. А ще я дуже хочу зарядити оптимізмом тих, хто змушений переміщатися на інвалідному візку. Кожною своєю акцією я хочу показати, що такі люди, як я, можуть активно проводити час і навіть подорожувати без особливих обмежень, тим більше зараз, коли йде літній відпускний період. Ми самі і все суспільство повинно усвідомити, що люди з інвалідністю – це не люди з обмеженими можливостями, навіть якщо їх так і прийнято називати. У нас безмежні можливості. Потрібно просто вірити в себе!».

%d bloggers like this: