29.03.2024

Олександрійські спортсмени встановили Національний рекорд України

Сьогодні, 8 липня, в Олександрії спортсмени ГО “Сильна Олександрійщина” встановили Національний рекорд України “1000 швидких перекидів” автомобільної покришки вагою у 270 кг. Рекорд встановлено за 1 годину 28 хвилин.

Участь у встановлені рекорду взяли 10 спортсменів громадської організації з Олександрії та Кропивницького, серед яких були чемпіони України та Європи, призери Чемпіонатів Світу, майстри спорту міжнародного класу. Вони мали за мету якнайшвидше виконати 1000 перекидів. Зазначимо, що кожен учасник перекидав покришку по 100 разів.

Зафіксувати рекорд приїхав представник національного проекту «Книга рекордів України» Ігор Підчибій – він же і вручив диплом рекордсменам.

Крім основного заходу для присутніх організаторами було підготовано цікаву розважальну програму, а для маленьких глядачів проводились конкурси, по завершенню яких діти отримали подарунки.

Захід відбувся за підтримки народного депутата України Анатолія Кузьменка, очільника Кіровоградської області Сергія Кузьменка, депутата Олександрійської міської ради Андрія Коломійцева, ТОВ “УкрАгроКом” та приватних підприємців Івана Єгорова та Костянтина Пушкаря.

Зазначимо, що раніше вже був зафіксований рекорд з перекидання покришки, але він був пов’язаний не з кількістю перекидів, а з максимальною вагою, яку піднімає одна людина. Наші ж спортсмени вирішили поставити командний рекорд, і їм це вдалося. Крім цього в 2014 році був зафіксований рекорд з одночасного масового підйому спортивних «тяжкостей». У цьому ж році був встановлений рекорд з масового жиму штанги лежачи.

%d bloggers like this: