29.03.2024

В Україні відкрили найбільшу Резиденцію Святого Миколая

1 грудня 2016 року у Великій Лаврській Дзвіниці Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відбулося урочисте відкриття Резиденції Святого Миколая.

Свята Лаврська земля привітала гостей чарівними звуками арфи у виконанні талановитої Наталії Сміщенко, і свято розпочалося.

З вітальним словом до присутніх дорослих та маленьких гостей звернулись Генеральний директор Заповідника Любомир Михайлина, голова Печерської районної в місті Києві державної адміністрації Сергій Мартинчук та помічник Міністра юстиції України Віталій Гдичинський. Співорганізатори побажали діткам та юним чомучкам з усієї України здійснення заповітних мрій, незабутнього спілкування зі Святим Миколаєм, любові, надії та миру в рідній державі.

Начальник відділу музейно-освітньої роботи Заповідника Олег Топилко в образі Святого Миколая-Чудотворця разом з помічницею-співробітницею музейного комплексу Оленою Балабановою закликали гостей відвідати Альтанку бажань та долучитися до написання найдовшого листа Святому Миколаю. У листі діти-учасники акції бажали миру та злагоди на теренах країни.

Під час урочистого відкриття Резиденції відбулася ще одна непересічна подія – рекордсмен світу з параолімпійського плавання, депутат Київської обласної ради, Голова наглядової ради Національного проекту «Книги рекордів України» Олег Іваненко, а також представник Книги рекордів України Ігор Підчубій зафіксували черговий рекорд Заповідника. Резиденція Святого Миколая у Великій Лаврській Дзвіниці була визнана найбільшою Резиденцією України у категорії «Розмір». Представники Книги рекордів України привітали ініціаторів культурно-мистецького проекту Почесними відзнаками.

Музичне обрамлення церемонії відкриття довершили виступи музичного тріо Мар’яни та Адріани Божок та Романа Шушвара. Музиканти потішили учасників заходу тематичними різдвяними композиціями. Ігрова програма з аніматорами із Цирку «НУР» підтримала атмосферу святкової казковості. Святий Миколай продовжив спілкування з гостями у своєму спеціально обладнаному кабінеті.

У межах відкриття Резиденції усі бажаючі могли насолодитися експозицією унікальних тематичних художніх робіт на склі мисткині з Львівщини Наталії Курій-Максимів.

%d bloggers like this: