29.03.2024

Станіслав Бичай: Прикарпатські енергетики встановили «вишиваний» рекорд

19 травня, до Всеукраїнського дня вишиванки, працівники ПАТ «Прикарпаттяобленерго» встановили новий рекорд з наймасовішої виробничої гімнастики на підприємстві, організувавши флешмоб у вишиванках на території центрального офісу підприємства в м. Івано-Франківську. Захід зібрав 254 енергетики. Зафіксував рекорд експерт Книги рекордів України Станіслав Бичай.

Спочатку близько 100 працівників компанії під запальну українську музику влаштували «Енергетичну зарядку» – вони продемонстрували доступні фізичні вправи у форматі «Протоколу Табата», а потім до них долучилися інші енергетики у вишиваному одязі, які разом сформували барвистий логотип підприємства. Таким чином було встановлено відразу два рекорди – з наймасовішого заняття виробничою гімнастикою та з формування найкрасивішого корпоративного «живого» логотипу.

«Наші рекорди зафіксували представники «Книги рекордів України», які разом з експертами були присутні на всіх етапах реалізації флешмобу, – розповідає ініціатор акції, голова профкому ПАТ «Прикарпаттяобленерго» Ольга Тишко. – Ми пропагуємо здоровий і активний спосіб існування. Популяризуємо думку, що рух – це і є життя. І якщо людина більшість свого часу проводить на роботі, то робочий час має передбачати розминки, фітнес-перерви, зупинки на виробничу гімнастику. Іншим рекордом ми прагнемо поєднати патріотизм та корпоративну відданість, підтримати дух українства в компанії, привернути увагу до національного вбрання, показавши, що вишиванка – чудове вбрання для кожної людини, у тому числі і на роботі щоп’ятниці – як це у нас заведено, воно зручне і красиве. Сподіваюся, що це не останні рекорди нашого колективу».

Представник «Книги рекордів України» в Івано-Франківській області Станіслав Бичай зазначив, що коли до комісії Книги рекордів України надійшли заявки на встановлення рекордів прикарпатськими енергетиками, було прийнято рішення докласти максимум зусиль для реалізації задуманого:

«Надзвичайно цікава акція та непересічна подія для Івано-Франківська та області. Ми дуже раді, що рекорди України у двох номінаціях таки були встановлені і наш край вкотре увійшов до історії рекордів країни. Не менш приємно, що акція мала певне патріотичне підгрунтя, бо враження від майоріння сотень вишиванок просто незабутнє. Дуже символічно, що таке святкове дійство відбулось саме у всеукраїнський день вишиванки», – захопливо резюмував Станіслав Бичай.

У ролі експертів виступили Павлів Назарій – богатир, багаторазовий рекордсмен, заступник начальника управління молоді і спорту Івано-Франківської обласної державної адміністрації, Пасічняк Любомир – директор Івано-Франківського колледжу фізичного виховання Національного університету фізкультури та спорту України, Заслужений працівник фізичної культури і спорту України, Заслужений тренер України, Семкович Ярослав художній керівник та балетмейстер народного аматорського ансамблю танцю «Карпати» Івано-Франківського Муніципального центру дозвілля, Дрогомирецька Любов майстер народної творчості Прикарпаття, власниця майстерні української вишивки «Любава» та магазину «Мамина світлиця», учасниця спеціалізованих виставок та показів, Яцинович Олена – співвласниця, піар-менеджер магазину «Любава», учасниця спеціалізованих виставок та показів, Бичай Станіслав – голова ГО Інститут розвитку лідерства, делегат «Книги рекордів України».

Зазначимо, що захід є фінальним акордом Фестивалю здоров’я, що проходив у обленерго протягом квітня-травня і був покликаний популяризувати здоровий спосіб життя та заняття спортом. Раніше в рамках Фестивалю уже пройшов корпоративний велодесант «Здоров’я на роверах», вікторина «Битва інтелектів», інші заходи.

%d bloggers like this: